Skip to content

Általánosban az élet Szabolcsi Marcellel (podcast)

Szabolcsi Marcell magyartanár Pécsett a PTE 1. számú Gyakorló Általános Iskolájában. Hogy mi a mai fiatalok kedvenc kötelező olvasmánya? Mi fogja meg őket és hogy lehet az olvasás felé terelni egy tizenévest? Milyen extra feladatokat kap egy diák ma magyarórán és hogy folytatná A Pál utcai fiúk történetét? Minden kiderül új podcast epizódunkból.

A magyar tanítás sokkal érdekesebb élményt ad, ha alkotásközpontúbb,vallja Szabolcsi Marcell, magyar tanár. Gyerekközpontúan tanít, mindig szeret olyan feladatokat adni, amin dolgozni kell, amit hazavisznek és esetleg a családdal közösen alkotnak. A mai gyerekek is nagyon sokat olvasnak, falják a fantasy, és mitológiai történeteket mint például a Percy Jackson és az olimposziak vagy az Időfutár.

A Pál utcai fiúk egy új megjelenése

Legjobban Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk kötetéhez tudnak kapcsolódni ma a fiatalok. Gittegylet, diákcsínyek, egymás piszkálása, sok minden megtalálható a műben, amiből a mai kor gyerekei is tanulni tudnak. Általában két hét marad év végén a kötet feldolgozására. A Pál utcai küldetés című könyv is segíthet megérteni Nemecsekék életét. A kalandjáték nyitott befejezésű, ezzel is kreativitásra sarkallja a diákokat. Ők hogy folytatnák a regényt? Mondjuk 10 év múlva hol lennének a szereplők, mit élnek épp át, mire emlékeznek a grundról?

Ki Marcellnek a kedvenc szereplője A Pál utcai fiúkból? Ő hogy folytatná a művet? Mindez kiderül új podcast epizódunkból, mely már elérhető Anchoron és Spotify-on is.

Hári Viktória