Skip to content

Kriptovaluták – bitcoin és társaik, beszélgetés Nagy Miklóssal (podcast)

Ebben az epizódban Nagy Miklóssal beszélgettünk a kriptovalutákról, bitcoinról. Kiderül mi is az a bitcoin, hogyan érdemes tárolni és hogy mennyi bitcoin tulajdonos van ma szerte a világon. Laikusként mire figyeljünk és hol tájékozódjunk, van-e valamilyen szakirodalom a kriptovalutákról? Többek között ezeket tudhatjuk meg az epizódból.

A kriptovaluta, digitális pénz fogalmáról beszélt Miklós, milyen fajtái vannak és hogy lehet hozzájutni. A coinokat lehet bányászni – vagyis olyan coint előállítani, ami nincs még a világban – vagy vásárolni. A valuták árfolyama azonban rendkívül ingadozó, így egy nap alatt is lehet 5-10%-ot keresni, vagy ugyanennyit veszíteni.

Az információk rendkívül gyorsan változnak ebben a szektorban, viszont aki laikusként szeretne többet tudni, annak youtube videókat ajánl Miklós, melyekből többet tanulhatnak. Ma a világon a bitcoin elterjedtsége kb 5%, Magyarországon hasonló számokat láthatunk.

Fizikai megjelenése ezeknek a valutáknak nincsen, digitálisan, walletekben lehet tárolni. További érdekességeket az itt található epizódból tudhatnak meg.

Hári Viktória